Aku dan Dia

Aku dan Dia
sayang kamu sepenuh jiwa

Thursday, December 31, 2009

susahnye...

susah nye nak update blog skrg.. bkn susah ape.. susahh nak dpt idea.. byk benda nak tulis tp tak tau mcm mana nak mula.. sblm tu nak citer.. minggu lps mlm krismas aku dan suami gerak balik besut.. asalnya aku acah2 jee nak balik tup2 di apporove kan oleh cik abg sayang.. ade sesuatu yg buatkan aku nak balik.. later aku story.. kami gerak kul 2 pg 25dis.. dan sampai besut kul 11 pg.. lama kan? biasala bila jln hari2 gelap.. byk tempatgak berenti,,, mula2 aku ingat nak blk ikut laluan LPT.. tp cik abg kata nak blk laluan gua musang.. aku biasalahh SYNP jee laa..

hari p ertama - 25 Dis 2009
kat kg xde apa2 yg menarik.. mmg plan nak rest je kg umah.. lepak2 kat beranda sambil mkn goreng pisang ngan ABC., nikmatnya.. maklumlaa kat KL ngan kt KG goreng pisang nye x sama, bg aku laa orglain aku x pasti laa.. aku pulak mcm biasa menempel kt bilik menjahit akak aku..

hari ke2 -26 Dis 2009.
aku ngajak kakak gi jerteh.. tempat wajib ni kalu balik besut.. tempat yg pertama aku tuju.. kedai pelangi textile.. beli tudung.. selama 7 thn kat KL aku x pernah beli tudung bawal kat KL..maku rase kualiti x sama.. for me je ok org leian x sure.. masing2 rase.. sempat aku rembat 4 helai tudung.. sbb baju baru aku byk yg xde tudung.. tu pun rase nak borong je ngan kedai2.. kalu laa aku kayo.. nak je beli seme tu.. tp ari tu cukup laa ngan 4 helai jee.. pastu aku gi kedai 2 ringgit.. mcm kelako je bunyi.. tp kedai ni mmg tempat familiar bg aku.. byk yg aku rembat aritu.. sempat gak aiman pau aku beli menan.. pastu gi pasar beli kopok segera, hajat ya nak bg kwn2 opis.. aku x sempat nak beli kepok lekok, kepok segera pun blh laa ya.. masuk econjaya jap. ( satu2satunya pasaraya kat kt aku ni) beli brg2 mak kirim,, last kt pekan jerteh ni pegi kedai alat2 jahit.. mcm biasa kakak aku nak beli brg 2 dia.. tempat wajib tailor ni singgah kalu gi jerteh..

hai ke3 - 27 dis 2009
plan asal nak gerak morning2.. tp macam selalu gak laa mesti lajak ke ptg.. sbb yg pertama aku nak jenguk makcik aku aka mok yg dah lama aku x jupe.. mak suh aku jupe dia dulu. tanya kabar.. pastu balik singgah umah sepupu tgk anak dia.. saja psl dah lama x jupe dia pun.. lsat jupe pun masa raya puasa,, dan akhirnya aku gerak kul 3 ptg dr besut balik ke KL dan masih ikut laluan gua musang. tu pun x sampai hati nak tinggal aiman,., yg menangis2,, sian dia,, tiap kali kaku nak balik kl mcm tu laa gayanya.. sampai ummi dia kena pegang dia sbb nya nak masuk lam keta aku.. x sampia hati aku rase w/.pun hanya sedara. kalu x sbb aku keja mesti aku angkut sama dia balik KL,, aku sampai KL dlm kul 11 mlm mcm tu.. jem sikit slps tol gombak nak balik ampang.. serasanya sekejap je aku duk kg.. bila lg ank nak balik ni..

SELAMAT TAHUN BARU.

selamat tahun baru buat semua kawan2.. bertambah lagi setahun umur aku.. yg paling gerun nak cecah era 30'an ni.. mcm tak percaya jekk.. kena terima laa weiii... hehehehe.. Azam aku tahun ni sama je ngan azam tahun lps.. yg paling UTAMA bg aku dan suami,, Nak Baby.. harap2 impian aku tercapai tahun ni.. yg lain2 xpe laa. sbb itu je azam aku yg paling penting sekarang.
dn esok tahun baru, warga KL kebanyakan bercuti.. tp aku gi opis esk,. sbbnye.. Close akaun 8hb januari. jd semua kat opis decide pegi keja esk sbb 5 hari minggu dpn mungkin x sempat nak selessaikan semua bil2& tuntutan2 bln disember..
ok.. selamat tahun baru sekali lg..

Thursday, December 24, 2009

Minggu Stress..

last week masa cuti awal muharram aku dah syok jalan.. cuti 3 ari aku duk jln ngan sepupu jek.. sekali start minggu ni.. keja byk mak aii.. aku pun dah agak dah mesti aku byk keja sbb kwn opis aku tu balik saraawak samapai new year.. dah minggu ni lak mula nak tutp akaun thn 2009. jadinya byk laa sikit waran2 yg perlu aku buat.. sebbaik aku pun dah pernah duk usya 2 keja dia.. so blh laa aku buat slow2 sambil merangkak.. sambil2 tahan telinga. bila ade yg berckp entah apa2.. sabar jee laa.. Isa pun dah pesan apa2 hal call je.. tp bila bz mcm ni aku suka.. sejujurnya aku ckp.. bila kita wat keja, tanpa ade gangguan dr org yg x sepatutnya dan kita blh buat keja . semua keja akan jd mudah.. dah lama aku x bz.. selalunya akuu gelak2 je tgk member sebelah byk keja.. tp niat aku baik jd keja yg aku buat pun di permudahkan.. alhamdulillah.. ari selasa nama aku naik utk ke perhimpunan hari inovasi kementerian, mulanya aku xmo pg, tp nama dah naik, x aci btl.. bila org kata aku je x sibuk.. pdhal org yg ckp tu pun x sibuk gak.. balik tengahri keja dah menunggu, sakit kepala mula menyerang, kul 6 aku blh balik umah, xleh nak ngadap benda tu dah..
dan smlm ktorg blk kul 9 malam. slpa semua bil2 ditgn settle di peraku. dah peruntukan yg tersalah faham antara bhg kew dan Pse selesai.. aku betul2 puas hati sbb jumpe kt mana silap benda tu w/pun bkn aku yg buat tu.. gigih bca report, gigih buka file, akhirnya semua tu settle..
dan smlm jugak.. aku stress ngan seseorang, aku pun x tau, mungkin jugak aku je emo, ( biasalaa bulan tgh mengambang ) sbbnya aku btl berharap nak jupa dia sbb dia ada kt Kl,, tup2.. lain lak jdnya.. makan aku pikir dia pun x mo jumpe aku,, entah2 x ingat kot.. xpe laa. tp smlm aku btl2 terasa hati ngan dia..
hari ni pulak.. kami masing2 seronok, duk gelak2 jek,, aku lak sempat kuar tengah hari gi ampang park.. saja jee pusing2.aku pun habis kan keja yg blance smlm.. filing je x sempat lgi.. minggu dpnn laa,, nak print dan susun semua waran2 yg dah siap. nanti ade lgg yg bising kata ade org x wat keja..
malam ni insya allah kami bertolak balik terengganu. doakan aku selamat sampai dan selamat balikke KL semula.. baju x hbs packing lg ni.. sempat lg ngadap lappy.. hehehee.. teman setia aku sejak sebulan nii. k laa nak samb kemas nii..

Tuesday, December 15, 2009

ISHQ...

Tiba2 je aku tgk info kat astro ade citer ishq mlm ni.. apalagi layan laa gak.. sambil duk update blog aku ni.. Byk nostalgia nie.. best jee bila dgr lagu dlm citer ni.. xbyk sikit blh laa senyum2 sorg.. gelak2.. Bila tgk Filem ishq ni.. terkenang aku zaman masa belajr dulu2.. masa tu popular sgt ngan filem hisdustan.. kami and teh gang pun sama laa naik tgk citer industan.. Ingat masa tu.. ktorg duk 2 org sebilik.. bilik lak dekat2.. bila mlm minggu bilik aku ngan As jd port.. port tgk Cd industan kat komputer... Roommater aku yg punya.. Si As.. kebetulan kami satu kelas.. (aku duk haram kat bilik dia ni) sbbnye aku kena duk sorg .. dia pun duk sorg.. jadik akupindah duk ngan As.. bila dah satu kelas.. kawan2 kami punn sama laa satu kepala.. mlm minggu compom bilik kami penuh.. blh tidur sapa kul 4 ke 5 pagi.. tp aku lak biasa laa. derang je yg tgk aku bantai lena.. hehehe... jgn xtau kami pernah kena serbu ngan warden pasal bising.. hehhehe.. aku rase masa sem tu yg paling best.. mana x nyee bila nak gi makan. kuar bilik terus jerit nama2 member.. terjongol kepala.. kami satu floor.. As, k'za, Wan, Lia, Watie, Syuhadah je jauh sikit blok sebelah.. Wani pun sama blok dkt tp kompleks lain2.. tp kami still kamceng.. masa exam study bagai nak rak masing2 xkuar bilik.. satu lg hal masing2 tuala kat ats kepala.. sbb ? nye xnak apa yg dihapal tu kuar.,.. logik tak? tp mcm tu laa kami..
skrg slps 10 tahun.. aku masih rapat dan selalu jumpe ngan K.za jee,, kebetulan kami mmg rapat sampai habis belajar lps 2 sem aku duk ngan As.. aku duk ngan k'za masa thn akhir.. (masa ni plk dia yg duk haram ngan aku.. )kami tukar roomate masing2.. betulan kot roomate kami satu kelas.. untung laa aku.. hehehe.. k'za pun dah ade sepasang anak.. Wan lak masih single nun jauh kat sarawAK.. last jupe dia masa awl thn 2009 aritu.. masa dia nak posting.. selalu gak tanya khabar.. hopely x lost contek ngan ko ya wan.. (kalu jadik mu trn KL minggu dpn leh laa kiter jupe kan?) As last sms dia bln 5 ari t u kot.. pun dah dpt sepasang.. jodohnye ngan classmate kitaorg.. Ramai gak kawan yg duk Kt Kl ni.. sblm ni pernah jupe ngan saerah.. dah laama x contek.. last contek dah ade 2 boy.. syuhadah.. jadik nurse.. dah ade sorg anak.. agak2 bila kiter seme ni blh jupe balik kan? maklumlaa slps 10 tahun.. dah terlalu lama.. masing2 dah ade komitmen masing2.. tp setiap kenangan tu kitaorg akan kenang.. syok jee kan.. bila jupe duk gelak2 bila duk citer balik>.

Monday, December 14, 2009

Hari ini..

apa citer kat opis ari ni..
citer best gak ari ni.. sbbnye bos aku cuti..( x baik nye aku ni kan?) ehehe.. dan lagi satu citer sedih kat department aku ari ni salah sorg kawan aku kat seksyen kami, ilah henpon.. dah lama dah xde perkara mcm ni,.., xtau laa mcm mana,. sian kat kat dia, dah bdn x sihat pas2 sedar2 henpon xdok.. sabar yee dayah..
pg tadi aku bgn awl.. masak mehon goreng bwk bekal.. dah lama aku x bwk bekal.. mals.. tp sekarang dah xleh nak turun minum kena laa sekali sekala masak.. tp aku susah gakk.. sbb nye aku yg malas nak bgn awl.. lg pulak aku ni x brpa cergas kat dapur.. tp pg tadii aku berjaya laa.. hahaha.. tengahari kami lunch kat NZ .. sebelah opis kitaorg tu.. aku makan roti nan planta.. itu jee laa ari ni nye citer

Weekends..

lama rasenya aku xde kt umah weekends,. dah 3 minggu rasenya.. mulanya start minggu sblm raye haji.. kau balik teluk intan umah MIL. pas2 balik besut lak.. mggu lps tu balik teluk intan balik.. penat laa.. nak kemas baju, masuk beg. balik2 nak basuh baju,, pastu masuk beg balik.. letih gak laa.. baru ber2.. blmm ade anak.. dan akhirnya.. minggu ni aku blh duk umah.. umahh dah jadik entah apa2.. kat dapur byk yg zero.. so minggu ni laa aku nak cover semua tu.. ari jumaat pas balik keja terus gegas gi tesco.. cari brg2 dapur.. malam tu lak sibuk basuh baju.. basuh langsir.. penat nya..
ari sabtu
pagi2 siapkan basuh baju dulu.. tengahari cik abg request nak makan rendang.. jd aritu aku masak rendang.. simple 2 lunch nkami ari tu.. ptg duk umah jap.. tunggu my kazen yg duk kt kepong nak dtg umah.. lpas borak2.. kitaorg bgerak gi taman tasek ampang hilir.. tp jap jekk. tak best laa kt situ.. kat tasek permaisuri lg best.. dah lama x gi sana.. malam aku lipat baju lakk..(part yg aku paling xsuka)
ari ahad..
cik abg resuest nak nasik lemak.. buat nasi lemak tuk breakfast.. tp aku masak pagi jekk laa.. ptg aku lak jalan umah kazen aku kat kepong.. hehehe.. duk umah dia borak2.. sampai petang..
itu jee citer weekends lps.. cukuplaa.. tunggu next week la nak jalan-jalan lagi.. bak kata kwn2 jalan selagi blh.. selagi x susah ngan anak2.. hehehe.. sebut pasal anak.. bila turn aku nak rase mcm kwn2 yg lain rasa...

Thursday, December 10, 2009

Akhir tahun

Diam x diam dah masuk bln 12, tipa tahun kalu bln 12 bni bln yg kritikal bag staff kew.. aku pun, tp dulu2 jee. skrg bg aku aku awal, tengah ke ujung thn ke..mcm biasa gak.. sejak2 aku x berada di unit kewangan ni, aku pun kisah sgt psl bil2.. kalu dlu aku adelah salah sorg dr org paling sibuk suka? entah.. xtau arr mcmna nak ckp... tp aku suka suasana dulu2.. skrg aku byk termenung.. habis. atau nak wat per.. keja aku x brpa byk.. kalu sblm ni keja sentiasa ade... tp skrg.. xperlu nak tulis panjang lebar kat sini.. tp aku x selesa dgn suasana spt ni.. tp lain org laiin caranya.. xleh tulis panjang gak ni.. nanti ade yg marah..

Wednesday, December 9, 2009

Losyen Halia..

Balik keja ptg tadi aku singgah jap kat ampangpark.. nak beli losyen halia, xtau laa nape ngan badan skrg ni byk sgt angin.. betul jgk mak cik ari tu ade ckp badan aku byk ngan angin... ibuangin lagi.. tapi ade ke ibuangin.. mungkin ade.. aku je kot yg tau.. pantang perut kosong sikit.. mesti sebu.. sampai ke kepala sakit.. kalu mkn lps tu pun xrase apa2 pun.. ari tu mak cik tu bg ubat tp aku x lalu nak telan.. mukla ok tp bila berenti jap.. pastu nak sambg balik xleh nak terima dah.. Tda aku dah beli leyen halia extra.. harap2 ok laa..
skrg pulak xleh kuar minum pagi.. cuma blh minum kat opis jek.. tp yg jd masalah department kami tu ramai.. kalu nak mkn kat pantry kul 10pg lum tentu blh mkn.. nak mkn kat mej a.. xsesuai laa tempat dia open sgt.. kalu org lalu terus nampak.. segan laa pulak.. masuk angin lagi laa bdn aku ni.. dah tu pulak peel ni kalu x sarapan xleh wat keja.. hahaha.. mcm tu laa aku.. mkn byk tp x bsr2..
bermula esok kena laa bawak bekal.. xpun tapau,... kena bng awal laa nampaknya.. tapi blh ke?? org kata alah bisa tegal biasa,,, nak try gak ni.. bawa breakfast pg2.. harap2 jadi laa ya...

Saturday, December 5, 2009

Balik kg lagi

salam semua.... ari ni aku balik kg lahi tp kali ni dekat jek.. balik teluk intan. dekat laa kalu nak di bandingkan ngan kg aku kat terengganu nun.. dah 3 kali hari minggu xduk umah.. umah dah jadi mcm apa tah.. seb baik dlm umah tu kami ber2 bjek.. kalu ade org lain x tau laa.. kain bju pun xsempat kering pg td.. malam tadi siapkan kain baju yg dah basuh.. kami gerak dari kl kul 2 ptg dah sampai sini td kul 5.30.. dah sekarang aku bersiaran dari teluk intan.. esok nak gi kenduri kawin kat sabak bernam.. tetiba idea dah ilang.. sbb ade org kat sebelah agaknya..

Friday, December 4, 2009

Pc Fair....

Td lps keja aku ngan sorg lg kawan kat opis.. pegi jalan2 kat pc fair.. kebetulan dekat je ngan opis kami. jalan kaki jek la.. tp penat nya.. walaupun selalu ade pc fair dn dekat je ngan opis. tp xpernah sekali pun aku jejak ke sana.. sbb xtau nak cari apa. dan ari ni ade sesuatu yang membuatkan aku sampai kesana.. dah lama duk usyar .
tujuan aku nak servey2 broadband.. nak tgk apa yg ok apa yg tak.. tp aku jugak dah nekad.. nak beli celcom. memandangkan kt kg blh acess. dan hasilnye ptg tadi aku dah register celcom broadband.. dan skrg aku dan blh online dr umah, blh bersiaran dr rumah.. sblm aku cuma curi2 berblogging kat opis.. tp bila cuti aku xleh nak online.. skrg aku dah blh bersiaran dari umah.. thank u celcom..

Wednesday, December 2, 2009

Penangan berkasut tinggi

Ni salah diri sendiri.. akibatnye tanggung laa sendiri.. smlm aku pakai tinggi laa.. selalu tinggi gak tp yg tapak rata.. tapi ni pasal dah lama tengok kasut tu terletak jee dalam keta.. aku pun tingin gak nak pakai, nak melaram sesekali apasalahnye.. padahnye kaki kanan ni sakit dari malam td.. pagi ni pun terasa lagi.. skrg ni pun sakit tu masih bersisa.. kesan dari aku jatuh dulu kot.. sbb yg sakit nye hanya kaki kanan.. maknanye lps ni aku dah xblh beli lg kasut tinggi yg tapak halus2 laa..

Tuesday, December 1, 2009

Sesuatu yang membuatkan aku x puashati..

aku pun xtau mcm mana nak tulis kat sini.. tp yg pasti aku mmg marah.. salah sapa aku pun xtau.. tp aku marah laa ni.. ingatkan kawan blh tlg kawan tp.. rupenya x blh.. aku nak tanya .. kalu kite nak beli barang.. dia ckp harga mcm tu.. tup2 bila nak byr dia kata harga lain.. kalu harga lg rendah kiter blh byr tp bila harga lagi mahal.. mestilaa kiter marah.. betul tak? yg dia blh ckp terlupa nak remain kat kiter.. masalahnye kiter selalu jumpe dia.. aku mmg tgh angin laa ni.. nak kansel x blh pulak.. barang dah kuar.. so apa yg patut aku lakukan...

Thursday, November 19, 2009

Keseronokan bekerja

Lately nii sudah mula terasa ilang keseronokan bekerja. x tau mana dah pegi seronok yg ade satu masa dulu... tension gak kdg2 tu.. mngkin suasana yg membuatkan semua ni terjadi.. teman2 rapat ade yg nak tukar, ade yg tunggu surat je nak tukar. aku?? lps ni xde laa teman yg blh brcerita apa2 saja. yg selalu kuar bila time ari jumaat.walaupun tanpa beli apa2. tp kami kuar jugak.. cukup laa.. makin byk tulis kat sini, makin sayu rase, makin sedih. lg pun idea aku tiba2 ilang.. lenkali laa...

Monday, November 16, 2009

Isnin yg stress...

Salam isnin buat semua.
keja menimbun kat meja.. byk lagi yg kena settle.. ari jumaat ari2 balik kul7 mlm. jalan jammed pulak tu.. stress aku.. ari sabtu pulak kena bgn awal.. siap keja 2 umah sikit. basuh baju, sidai baju, masak. pastu gegas gi keja. sbb aku dah janji ngan kawn2 semua kul 9.00pg ade kat opis.. terlewat sikit.. kul 9.15 pg sampai. lps sarapan samb buat keja.. dan akhirnya keja hampir siap kul 9.30 mlm.. cik abg asyik sms bila nak balik. nak buat mcmana dah keja x habis lagi.. kul 10.30 mlm baru sapa umah.. dah x larat nak buat apa.. dulu2 aku selalu keja mcm ni.. balik lambat dah jadik perkara biasa. tp skrg.. susah jugak.. tambah pulak keja x brp byk sgt mcm dulu2.. jadik bila dah biasa keja kul 8 -5.. bila sesekali balik lambat.. stress aku di buatnya... smlm aku duk umah je.. nak masak pun x de mood.. tp kena masak gak.. bila ptg rase mcm mood nak jln jee... sms kwn aku.. dia kata di a tido.. xper laa ingat nak ajak kuar.. sesekali window shoping pun Ok gak.. mungkin ini je satu terapi yg berkesan untuk aku yg stress ni.. x de kwn lak.. Cik abg tu sibuk nak tgk Badminton katanya.. aku pun x mo kacau. ending nye aku pun tidoo sambil baca novell .. bangun tido gegas ajak abg kuar gi sogo.. tp bila pikirkan dah ptg + pulak ujan.. gi tesco je laa .. aku x mo shoping jee. sekadar melihat,, nak ilang angka2 yg ade dlm otak aku ni... so mmg itu berkesan.. pusing2 tesco hanya beli buah epal.. pastu beli kek kat SR.. pastu balik.. layan je Tv.. sambil baca novel.. dah lama aku x beli novel pun.. sejak2 kawin ni aktiviti yg satu ni aku sering tinggalkan.. sesekali jee..
Hari ni pulak.. touch up sikit2 lagi dokumen.. akhirnya dpt gak hantar ke kementerian kul 3.ptg tadi.. itu pun mcm hal laa..sib baik ade org yg sanggup antar dokumen tu.. kalu x aku lee jawbnye.. pastu pilot sibuk nak gi cepat2.. takut balik jln jammed. mana x stress aku.. di tambah pulak ngan beberapa perkara yg buat aku stress..
cukup laa.. dah brpa byk stress dah ade kat sini.. ade sape2 blh tlg bgtau.. apa yg blh ilangkan stress..

Wednesday, November 4, 2009

awal 2 hari..

Alhamdulillah... kerajaan awalkan gaji bulan Nov dari 25 ke 23 hb disbbkan hari raya aidilfitri. ok gak tu dah la dah 2 bln gaji awal.. awal 2 hari pun ok gak.. nampaknya kerajaan betul prihatin dgn rakyatnye..

Tuesday, October 27, 2009

Aiman bakal dapat kawan

Sabtu lps kakak sms bgtau,, kitaorg bakal anak sedara baru.. adik bongsu kami yg kawin bln 7 ari tu bakal dapat baby baru.. goog news untuk kami semua sbbnya mak ngan ayah dah lama tunggu berita mcm ni dari kami. maklum laa cucu baru sorg.. aiman pun sama.. duk tanya bila dia nak dapat adik baru.. akhirnya adik aku yg dpt dulu.. aku ngan abg ngah blm rezeki kami lagi.. Insyaallah ... akan ade nanti.. aku rasekan aiman yg paling seronok ni.. bakal dapt adik baru,dpt kawan baru.. Rumah kami bakal ade suara baby lg slps aiman dah hampir 6 tahun Lps.. Dan Tahniah buat Adik dan Ika.. Rezeki kau dulu nampaknya.. tunggu turn kitaorg lak lps ni..

Masa majlis diorg Julai aritu.. Thn dpn dah ber3 laa yaa

Friday, October 23, 2009

nak deman ??

Knapa rase mcm nak demam lagi ni... sejak lps raya ari 2 dah byk kali kena demam.. ari ni pulak dah mula perit2 tekak. muka dah panas, kaki dah mula sejuk2.. adakan petanda nak demam lg? esok nak balik teluk intan ni.. mintak2 jgnlaa melarat ni..

Gambar ni xde kaitan pun. saja nak interprem tuan tanah

Jamuan raya Jheoa

Gambar masa jamuan raya jheoa 13/010/09 kat dataran semboyan gombak.. ini je yg ade ni pun ambik ngan bos aku.. aku x de mood nak ambik gambar w/pun bwak kamera. sbbye badan x brp sihat ari tu.. nak senyum pun x larat.. sepanjang majlis tu aku x mkn apa2 pun.. cuma tgk gelagat diorg jek.. cabutan bertuah pun xdpt..



ni sebahagian drpd seksyen kewangan








Monday, October 19, 2009

Lulus jua akhirnya...


Ni good news untuk aku.. setelah berhempas pulas jawab soalan esei pd 1/07/2009 aritu dan setelah kali ke3 aku repeat paper ni.. akhirnye aku LULUS jugak paper 2 kertas KPSL N27 ni.. lps ni blh apply untuk N27. aku pun pelik gak.. sbb paper tu ramai yg kata senang sgt sbb psl benda yg selalu kuar masa exam PTK. tp susah bg aku.. semua org x sama kan?? alhamdulillah.. moga2 ade lagi rezeki aku lps ni.. Lps ni nak pikir pasal PTK lak.. bila laa aku nak dpt aras iv ni.. rase mcm ok je masa exam tuu.. tup2 kuar result iii gak.. ke dah mmg ditakdirkan aku dpt mcm tu.. usaha kena lebih lagi laa.. dulu2 aku rajin gak study.. skrg ni dah x larat nak study hard. next time kena study hard laa jawabnya kalu x bila nak dpt anjakan kan??

Thursday, October 15, 2009

Last Sunday...

Ari ahad lps pagi2 lagi aku sms sepupu aku kat kepong,, hajat di hati nak g umah dia.. dah lama x jupe.. jupe pun masa ari raya aritu.. tp xleh borak lama2.. sms punya sms dia ade kat umah.. pastu pujuk laa cik abg syg tu nak ajak jalan.. dan dia pun ok jerr... kami very2 close sejak dari kecik lagi.. aku gerak dr ampang ke kepong kul 12.oo tghari.. ambik ko... bajet cantik nyee sampai terus lunch.. ( x baik kan ).. sblm pegi kami makan roti canai lu kt ampang point tu.. kot2 jalan jammed.. rupe2nye sampai2 jee dia x siap masak lagik.. aku pun nolong ler sama.. menu tghari tu nasik minyak ngan laksa. semua aku bantai makan.. mmg x cover2 lagi dah.. lps makan kami borak2 lagik..sambail layan anak dia si nadia.. lama gak.. patu nadia mengamuk2 ajak kuar.. so aku pun usik laa ngajak balik umah aku.. rupenya dia nak, so balik ptg tu aku angkut si kenit tu kat umah aku... tp pelik betul sikit pun x nangis. kalu x panggil pun nangis.. hari tu betul2 baik sungguh si nadia ni.. sian sepupu aku x pasal2 dia kena pg umah aku utk ambik anak dia... bila nampak mak dia terus je merengek.. xde mak, sikit punya baik.. lps ni blh laa aku angkut wat balik umah lg.. kalau laa ampang nga kepong tu dkt jee ari2 aku ambik budak kecik ni balik umah..

ni laa nadia.. anak kpd sepupu aku.. 1 1/2 tahun
( muka masam dlm keta sbb nak minum air mineral aku x bagi )

Wednesday, October 14, 2009

Citer sabtu lepas....

Sebelum apa tayang gmbar dulu.. ni laa Kamelia Qaisara.. anak kpd kawan baik aku.. ni anak no 2. yg 1st x sempat nak snap gambar.. aktif sgt abg farish nyee.. si qaisara ni very2 laa baiknye.. tgk tu.. tp kejap jee k.za dtg umah. maklumlaa anak kecik.. sblm maghrib kena balik laa.. ni dah nak masuk 5 bulan bulan. dah pandai senyum pun.. manis laa pulak anak mu ni k.za.. tu yg makin aku geram tgk dia nii.. nanti kiter jumpe lagi yee.. nak tgk qaisara membesar .. mesti makin cute macam abg farish jugak...



Thursday, October 8, 2009

Kena Tinggal..

Ari ni dah masuk hari ke-4 aku kena tinggal.. ari isnin my hubby kena outstation kat kuantan. bila kat umah duk sorg mak aii sunyi nyee yg amat sgt.. bunyi suara kat tv jee.. bila duk sorg mmg aku on tv je memanjang. off bila time tido jee.. hehehhee. bkn xpernah kena tinggal sblm ni. ok jee tp kali ni jee mmg betullaa sunyi sgt. sampai nak makan pun xde mood.. masa ari mula2 tu mmg terasa sgt bila balik umah xde org sampai mlm duk sorg.. bila ckp tepon mula sedih.. xleh ckp lama2.. malam tadi pun sama.. bila 3g ngan abang rase mcam nak menangis.. bila dia kata xtau lagi blh balik ke x jumaat ni.. sbbnye kalu kwn dia x dtg dia kena sambung ke terengganu ngan kuantan minggu dpn baru balik.. nasib laa badan kena tinggal kan.. harap2 jumaat ni dia balik. byk open house nak pegi weekend ni...

Hanya ini yg ade...

Masa raya ari tu x sempat nak snap gambar.yg ade cuma gambar aiman jee.. gambar aku mmg non ado.. mmg kali ni yg paling x byk aku ambik gambar... dari hari aku balik sampai raya ke4 aku balik semula KL jadual padat sgt sampai x sempat nak gi umah kawan2.. Wan sory aku xdan gi umah mu. aku dah pegi umah adik ipar aku tp dah ptg.. jammed lak tu kat kuala terengganu.. lagi pulak aku x sihat ari tu.. akhir tahun ni kalu aku balik kg kiter jumpe ya.
dah lama dah raya.. xtau nak citer mcmana.. ni je gambar yg ade.. semua nye gambar aiman

Aiman ngan Pak tehnya

Tak tau apa yg dia sorok kt belakang tu

Sengih ai aiman


Macam ayah ngan anak..

Aiman ngan pak su

Monday, October 5, 2009

Tak tau mana nak mula

sebenarnye aku dah lama dah mula keja. tp masa awal2 aritu aku malas nak update tp minggu lps lak aku mc sbb demam. minggu ni pulak byk sgt keja yg tertunggak.. mana dulu aku nak wat pun x tau.. citer pasal raya nantilaa aku citer.. ni nak habiskan keja dulu.. story tu later2 laa yaa..

Wednesday, September 16, 2009

Tukar Plan

Apasal jadikk macamtu.. hehe.. asalnye aku cuti start jumaat ni 18 sept - 27 sept.. cuti aku approve jee tp my hubby pulak xdpt cuti lama. dia mula cuti jumaat 18 sept sampai 23sept jee. maknanya kitaorg kena balik Kl dulu laa. so aku pun ingat nak cuti kat umah kat sini laa sambil2 kemas umah. last2 2ari lps My hubby decide nak balik ari Khamis 17 sept. ari ni aku tukarkan tarikh cuti aku laa.. start 17 sept hingga 24 sept.. saja nak save cuti laa.. lambat lagi nak akhir thn nii.. cuti dah seciput.. maknanya 23 sept ( selasa ) aku kena balik KL.. x best nyee.. tp ok laa dpt beraya ngan Family.. Ngan Family mertua pulak kitaorg balik 25sept lps keja.. cian MIL.. anak sulung dia x dpt raya ngan dia thn ni.. xpe laa biasalaa bila na kawin kena adil kan.. kami tetap balik cuma lambat sikit jee.. Family aku pulak thn ni semua raya kat kg aku, tu yg seronok tuu.. yg seronoknyee aiman laa.. semua org duk cara dia.. suka laa dia..
persiapan raya?? rasenye dah siap kot 80%.. kat kg laa habiskan misi shoping..aku tinggal nak cari tudung jee.. baju raya aku xtau lagi dah siap ke blm.. biaasalaa tailor aku nii.. kalu musim raya mcm ni.. baju aku yg paling last siap.. Baju melayu my hubby pun tempah ngan dia gak.. mmg itu jee tailor aku.. (kak, duit upah lps raya blh) xpee dia xpernahh kisah kalu aku lambt byr.. hahaha.. janji byr jee.. xtau brpa baju aku yg siap.. ikut tukang jahit la jahit brpa pasang.. thn ni kami semua pakai kaler purple.
minggu lps aku kuar shoping lagi.. tp ramainye org xtau dari mana dtgnyee,, aku ingat kuar kul 9 pg tu dah awal rupenye ade yg lagi awal.. aku just beli baju ngan sluar aiman je.. sbb umi dia suh aku beli kat sini.. umi dia sibuk xdan nak kuar.. tempahan byk.. untung jdik tailor nii.. musim raya jadik kayo kejap.. baju kwn aku kat opis ni dah sampai minggu lps.. untuk aiman tahun ni.. aku belikan dia kasut, suami aku pulak belikan untuk semua anak buah dia 4 org + ngan aiman sorg.. bkn selalu katanya... utk yg 4 org tu semua nya muat, aiman je bln try lagi. jenuh jugak nak mencari.. maklumlaa kita ingat2 mcam tu ukuran diaorg.. harap2 apa yg aku beli tu muat tuk aiman.. kalu x muat haru laa nak kuar lagi kat sana cari brg dia.. dah laa aku dah plan cari tudung raya aku je kat sana.. hehehe.. harp2 nye misi aku tercapai.. aku sempat jugak belikan kakak ngan mak aku kasut.. dia org nak pakai raya.. alang beli kat depa aku pun rembat gakk lee untuk aku.. x sempat nak snap gambar brg2 yg dibeli... sory yee..
kuih raya pulak aku beli sikit jee.. sempat laa aku buat 2 jenis.. nak sambung lagi dah x larat.. tgk laa lps raya kalu aku rajin aku buat untuk umah aku kat sini.. yg aku beli semua aku bawak balik kg.. seperti selalu aku je yg tukang wat balik kuih raya.. kakak aku sibuk ngan kain baju dia jee.. berjaga sampai pagi pun ngan kain baju dia jee.. selalu kalu time aku balik raya jadi laa asistant dia kejap.. tukang iron baju org yg dah siap.. bila org nak ambik baju pun aku laa yg menolong cari kan.. tp thn lps aku x wat keja tu sbb aku x raya kat sana..heheheh
salam aidil fitri buat semua kawan2 blogger..

Wednesday, September 9, 2009

Penat jalan

Sejak minggu lepas lagi bila balik aku naik train.. bukan apa kalu cik Abg ambik x tau kul brap leh samapi umah. padahal ampang ngan opis aku tu dkt jer.. penangan bulan posa semua pakat berebut balik awal.. jam la jadinye. aku ambik monorail stesen bukit nenas ( kena jalan kaki sikit dari opis ) pastu turun stesen hang tuah. masa nak naik org x ramai tp bila samapi bukit bintang ngan imbi jenuhlaa berhimpit2.. lemas pun ade.. Dari Hang Tuah aku ambik Lrt Star balik Ampang.. yg ok sikit sbb Train ni panjang sikit so ramai laa org blh naik xpayah nak berebut2. dari Lrt pulak aku kena jalan kaki pulak nak balik umah.. part ni yg paling aku xsuka. lenguh laa bila sampai umah nak masak lagi.. rasa macam berkejar2 jee..
bila hari2 mcm ni rase x sabar nak tunggu minggu dpn.. nak balik kg. rindu kat aiman, rindu nak gelak2 ngan kakak, yg paling penting rindu nak bukak posa kat kg.. bestnyer.. makan ngan semua adik beradik.. tp xtau blh ke x kumpul cam dulu2. sbb Abg ngah pun dah ade family sendiri.. selalu dia je yg paling meriah time buka posa, request macam2. harap2 boleh laa. kalu xde apa2 aral aku sempat 2 hari buka posa kat kg. Insyaallah.

Tuesday, September 8, 2009

Balik perak lagi

Last weekends aku balik perak lagi.. maklumlaa raya ni turn kat TRG. 2 minggu sblm tu dah balik sana.. minggu merdeka je kami x balik.. bukan ape penat laa selalu xduk umah ari minggu.. lg satu part yg aku x suka nak bila balik byk betul baju nak kena basuh.. bila basuh tu jenuhlaa aku bercinta nak melipat kain tu.. sabtu ari tu kitaorg gerak dalam kul 3.30 ptg.. jenuh laa aku kena bebel ngan cik abg tu sbb lambt siap.. mula2 dia kata nak gerak terus lps dia hbs keja tapi bila dia balik aku x hbs lg kemas baju, baju x siap basuh lagi.. tp aku tahan jee telinga tu.. maklumlaa posa 2 xlarat laa nak wat keja laju2.. kami sampai sana kul 6.30 ptg. singgah beli air tebu kat simpang masuk umah MIL. samapi umah dkt2 kul 7. sampai2 semua dah siap.. SIL aku dah siapkan semua. MIL berniaga kat pasar ramadhan kat teluk intan. balik kali ni kitaorg x pegi pun sana.. x sempat laa... sampai pun dah lewat.
hari ahad macam biasa laa MIL ajak gi TF. nak beli barang2 katanya. dan itu laa tempat yg mmg kami akan pegi kalu balik sana.. tp sblm tu part yg aku x berapa berkenan laa.. cik abg pun dah tau aku xsuka.. sblm pegi TF dioarg ngajak pegi ambik anak adik ipar kat simpang 4 bagan Datoh. bukan ape kalu time kitaorg balik mmg selalu kami kena pegi ambik.. bukan sorg tp 4 org.. semua nye kecik2 lagi,. macam minggu first posa tu kami gi ambik jugak. pastu mak ngan ayah diaorang lgi 5minit nak berbuka baru hegeh2 sampai. budak2 tu semuanya demam. cian aku tgk diaorg.. yg ari ahad ari tu pulak diorg langsung x dtg. MIL bgtau diorg SMS je bgtau nak ambik ari isnin. senang jee kan.. kalu nak gi mana2 pun sama gak laa.. semua anak2 diorg ngan kami. dia lak macam org bujang.. aku bukan xsuka ngan budak2 tu tp x berkenan ngan cara mak ngan ayah diorg ( adik ipar aku lee). pastu diaorg lak x berapa sgt ngan aku. aku pun xtau knpa.. suami aku kata aku garang. betul kot. hehehe.. kalu ngan aiman tu senang je aku marah. ni anak org dak xkan nak marah sesuka hati kan. mak ayah diorg pun x marah.. pastu pulak anak lelaki dia yg sama umur ngan aiman tu pulak kalu ngan suami aku macam2 laa merepeh., macam2 buat peel,, asal suami aku ade sibuk nak gi kedai ngan ayah dia x pulak. suami aku pulak ikut jee.. mana aku x marah.. kadang suami aku kata aku ni ngan budak2 pun nak dengki. aku bukan dengki ok.. tp aku x suka dia lebihkan yg sorg tu.. lagi 3 org tu pun kena wat sama rata gak.. aku saja nak luahkan apa yg xpuati.. balik dari TF kul 1 mcam tu.. maklumlaa org ramai. MIL masak dulu sblm gi.. Ptg aku ngan SIL masak sikit2. tp byk gak makanan ari tu.
kami gerak balik KL kul 8.30 malm.. lps berbuka terus siap.. aku mcam biasalaa lelap je sepanjang jalan. buka mata dah samapi umah.. tgk jam 11.30 malam.. badan penat jee..

Thursday, September 3, 2009

Sekadar Renungan

Bila Allah cepat makbulkan Doamu, Maka DIA Menyayangimu,
Bila DIA Lambat Makbulkan doamu, Maka DIA Ingin Mengujimu,
Bila DIA Tidak Makbulkan Doamu, Maka Dia Merancang Sesuatu Yang Lebih Baik Untukmu.
Oleh itu, Sentiasalah Bersangka Baik Pada ALLAH Dalam Apa Jua Keadaan Pun... Kerana Kasih sayang ALLAH Itu Mendahului Kemurkaan Nya..

Wednesday, September 2, 2009

Happy Birthday

2 sept 2009 datang lagi
bertambah lagi umur aku.. hehehehe... dah masuk lewat 20an.. cepatnye masa berlalu.. rasanye baru je habis belajar dulu.. time ni adalah waktu yg paling best aku rase.. buat kawan2 kenangan kiter masa dulu adalahh yg paling best.. semua dah kawin dan dah ade anak.. bila lagi laa kita blh duk sama mcm dulu kan.. maklumlaa masing2 dah ade komitmen..
best friends aku. dari smlm dah wish.. dia kata takut lupa nak wish ari ni.. maklumlaa anak dah 2 komitmen makin tinggi.. tp alhamdulillah pg td aku dpt lagi sms darinye.. cepat2 dpt baby katanye.. thanks k'za
my hubby sblm kul 12 mlm tadi dah call dari tempat keja.. nak wish birthday...thanks u sayang..
kawan aku kat bintulu pun sama .. cpt 2 dapat baby.. insyallah dik nanti kite sama usaha ya..
cousin aku pun sama laaa...
aiman pulak.. tanya nak celebrate kat mana? x tahan nak gelak ngan karenah dia..
semua org harap kan itu dari aku.. aku dan suami lebih2 lagi.. kan.. sapa yg x nak..
moga2 harapan aku dan kawan2 akan jadi kenyataan.. INSYAALLAH...
kpd kengkawan yg wish besday thanks.. aku sempat gelak ngan kawan aku kat opis.. katanya x blh nak makan2 kat luar laa.. sbb bln posa..lgipun kami punya besday selang beberapa hari jee..
xtau lagi nak makan kat ner ari ni.. ari2 jalan jam.. penat lerr.. xpun makan kat umah jee pun best gak..tgk laa macamana nanti

Friday, August 28, 2009

Hari-hari jalan sesak

seperti tahun2 sblm ni jugak bila tiba bulan ramadhan jalan mesti sesak... situasii yg sama sejak 7 tahun bermastautin di KL. masa bujang dulu pernah laa buka posa pukul 8mlm. sbbnye jalan jam + ujan, pastu bas lak rosak. betul2 mencabar tahap kesabaran aku di bulan ramadhan. dan itu yg terpaksa aku tempuh dan telan demi untuk mencari rezeki yg halal.
selalu umah aku ke opis makan masa lebih kurang 15 minit tp bila bulan puasa 2 jam pun blm tentu sampai.. nak xnak kena jugak hadap benda macam ni.. letih laa ari2 tempuh jalan jam.. ni pulak dah6 hari puasa, tapi aku x sempat lagi nak masak. ari2 beli jee.. maklumlaa bila beli ni makan sikit jee buang je yg lebih.. rupe je menarik tapi rase ntah apa2.
mungkin ari minggu je aku boleh masak kan.. masa panjang xperlu tempuh jam. ari 1st dan 2nd aku buka posa kat Teluk intan. sejak ari ke3 sampai laa semlm kitaorg beli laa kat psar Ramadhan. cuaca skrg pulak x tentu.. bila time nak balik baruu laa ujan.. bila ujan jalan sesak laa.. masing2 nak balik cepat.. traffic light pun diaorg dah x heran.. -+ lebih kurang 15 ari lagi nak tempuh jalan sesak ni... mintak2 kuatkan tahap kesabaran aku utk tempuh benda ni... bila time mcm ni baru pikir alangkah bertuahnya aku kalu duk kat Kg xperlu nak bersesak nak tempuh jam.. argghhhhh... tension bg aku bila pikir benda tu.. blh stress jadinye.. dah laa suasana kat tmpt keja sudah x seseronok dulu..

Thursday, August 20, 2009

Byk story tp idea xdok

Terlalu byk yg nak diceritakan tp. x tau mcmana nak mula.. tunggu laa bila idea aku mula bertunas untuk aku mulakan.... tp aku tetap curi2 masa nak view kengkawan... yg pasti banyak yg berlaku disekeliling aku mengguris hati.. aku terima walaupun ianya separuh rela..


Saja-saja letak gambar ni.. diorg berdua adalah sebahagian daripada hidup aku..

Thursday, August 13, 2009

Cerita balik kampong

Last week aku cuti khamis dan jumaat sbb nak balik terengganu. dari 6/08/2009 - 9/08/2009. byk citer sepanjang kat sana..
06/08/2009 ( Khamis )
aku dah start cuti ari ni... tp cik abg biasalaa keja lagi.. dia kata tengahari baru nak gerak.. so aku pun relax laa pagi tu bari sibuk nak kemas2 baju bagai.. lgpun balik kali ni xde apa nak bawak balik.. maklumm laa balik mengejut.. dalam kul 2 ke 3 baru gerak balik. tapi sampai kat area dkt nak sampai tol bentung...abg dapat call dari bos besar.. suh pegi Dinner ngan dato siti norhaliza, majlis ngan Jaya Jusco rasenye... aku nak bising ngan dia.. xkan nak patah balik.. masa tu dah kul 4 ptg.. mula2 dia kata nak pegi.. patah balik.. pikir2 balik kul brapa nak sampai.. dahla dah cakap nak balik tghari... akhirnye abang cakap xpe laa bukan rezeki dia kali ni... sambung perjalanan balik.. aku kat sebelah biasalah tido memanjang... dah ckp ngan abamg samapi pekan suh kejut nak tepon kakak.. tp aku sedar2 jee dah sampai lorong nak masuk umah.. padan muka aku??? sampai umah dalam kul 10.330malam macamtu... aiman baru je tido ayah ckp.. dia pesan suh kejut kalu aku sampai.. aku usik2 macamtu jee.. tp dia x jaga pun... biarklaa.... esok kan ade lagi . kebetulan adik aku balik umah mak mertua dia.. ade org sakit tenat..
07/08/09 ( Jumaat )
Selepas Sarapan.. Port aku adelah kat tempat kakak aku menjahi.. macam biasa laa belek2 baju org. telek2 ..sambil layan borak ngn akak aku nii.. teringat ari jumaat ade pasar tani kat kuala besut.. bgtau aiman suh tukar baju.. bgtau abang nak gi beli lauk tengahari.. jauhlaa pulak nak beli lauk.. padahal alasan jee... hehehe... aku suka pegi sana... sbb ape.. nak tgk tudung cantik2 dan murah kat sini laa... w/pun pasar tani.. tapi not bad.. otw gi sana call adik. dia kata otw balik besut... byk jugak aku borong kat sana.. sempat gak rempat satu tudung .. hehehe.. mula2 nak tgk jee tp aku tergoda laa pulak.. terus ambik laa... balik dalm kul 1 mcam tu laa.. adik ipar aku dah ade.. masa tu aku terus terkam buah duku.. satu bakul dia bawak baluk untuk aku.. sepanjang masa duk makan buah tu.. sampai sekak..
petangnye.... aku pegi hulu besut.. ade 2 sbb kesana.. 1st.. nak bawa abg gi umah mak ngah sbb x pernah pegi lagi.. teruk betul laa aku kan dah sethn kawin baru skrg bawa dia gi sana.. dah byk sngt perubahan kat sana.. dah xde pdg golf kat area nak msk sana.. teringat zaman sek dulu pegi umah ustaz sbb musim durian.. kenangan...
sbb ke2 aku nak gi sana.. nak jumpe mak angkat aku... masa praktikal kat umah nur saadah dulu... ade sorg mak angkat.. rupenya dia nenek kpd isteri sepupu aku... kecik nye dunia.. dah lama x jupe.. rasenye aku praktikal dulu thn 2000.. rupenya mak angkat aku ni sakit tenat.. baru 3 bulan dia sihat sepenuhya.. masa mak pegi baru2 ni.. dia tanya pasal aku.. ingat lagi kat aku.. so aritu dpt laa jumpe dia.. lama dia tenung2 aku.. akhirnya dia kenal... sampai umah kul 7 ptg...
08/08/09.. ( Sabtu )
pagi... x de buat apa... duk layan budak kecik tuu,,, pastu akak ajak gi pekan nak beli brg jahit dia.. aku pulak saja nak jalan2.. tiap kali balik mesti nak pegi pekan.. nak gi bank skali... xbeli apa pun.. ramai laa org. ari sabtu mmg selalu gitu... tp nak makan mee celup kedai yg aku biasa makan tu tutup.. aiman ngajuk2 x nak makan.. dia selalu x nak kt kedai lain.. jenuh pujuk suh minum kat kedai lain.. xnak... puas pujuk bgtau dtg lgi mlm nak makan kat pasar bas baru nak... beli jajan ngan aiman kat EconJaya.. pastu balik.. baliknyee adik ipar dah siap masak.. call abgngah ajak makan kat umah.. meriahnye tgjari tuu.. semua adik beradik berkumpul.. riuh.. sampai x cukup nasi, sbbnye kalu ramai semua laju je...
ptgnye... aku goreng cempedak..adik ipar aku buat lempeng kelapa.. makan lagi... abgngah maghrib baru balik umah dia
malamnye aiman nak bising ngajak gi makan.. mak kata makan dulu sikit kat umah.. rupenya aku lupa masak nasi malam tu.. haru.. bila ramai kat dapur.. borak + gelak sampai lupe..geleng kepala mak tgk kitaorg... adik ipar aku sibuk masak sambal nasi lemak.. aku request nak makan nasi lemak tuk breakfast esk pg.. kakak aku kata aku mengada2 mintak mcam...dal kul 8.30mlm kitaorg kuar makan...kat pasar bas.. aku makan nasi air sajok... sbb balik nanti nak makan lagi.. banyak betul makan... aiman request kat budak kedai... nasi goreng pataya.. gelak sakan kami bila dgr... xpernah pulak dia makan.. macam mana dia blh tau... rupenya masa ari tu pernah kuar makan.. abang mkn nasi goreng pataya.. dia tanya apa nama.. kami jawab laa nasi goreng pataya.. malam tu dia mintak laa.. dalam kul 10 balik... terus suh aimanmasik tido esokye nak sekolah... malam tu dia tiso sama kami,, selalu cam gitu laa kalu aku balik.. mesti sekali tiod ngan kami.. mlm sblm tu tido pintu bilik kami.. gara x bawa dia tido sama.. aiman2... aku lak kemas baju sok pagi2 nak balik KL
09/08/09 ( Ahad )
pagi tu abang antar aiman gi sekolah.. aku dah pesan siap2 suh bgtau kitaorg nak balik Kl.. sbb pg tu dia dah mengamuk suh kami balik petang.. mcm alasan aku ckp.. last2 senyap gitu jee.. lps antar aiman.. sarapan.. siap2 sikit... terus kitaorg gerak balik KL... dal kul 9.30 pagi macam tu laa.. dlm kul 12.30 aku call akak.. tanya aiman.. katanya baru lps menangis.. sbb balik sekolah kami x dok... jenuh nak pujuk katanya.. alih2 senyap mcm tu la... kami sampai KL dalam kul 4.30petang.. aku mcm biasa laa tido gak... hehehhe..
rase mcm kejap jee duk umah.. masa mcm ni baru aku rase betap seronoknye duk kat kg... xpolahh raya nanti aku balik lagi.. thn ni.. turn kat trganu.. lagi sebulan laa yeee.....x sabar

Monday, August 3, 2009

Rindu kat budak kecik ni


Saje jee tempek gambar budak kenit ni kat sini... dah lama x de gambar baru dia.. masa balik ari tu pun x sempat nak ambik gambar dia.. yg ade seme x cun ... xdan lorr nak ambik gambar dia.. panas sgt masa kenduri anri tu.. sibuk ambik gambar pengantin jee... kalu jdi balik minggu ni.. harus snap byk2 gambarnyee... tp kan mesti byk kan gambar dia.. sbb aku tinggal kamera aku kat sana.. pasal kamera.. tiba2 ari tu masa nak kenduri.. aku try laa godak2 kamera aku yg rosak tu.. tetiba2 hairan bin ajaib betul laa.. kamera tu dah ok... seb baik x hantar kedai.. sbb org kedai kata kalu repair dalam 2 ke 3 rat gak... selamat duit aku.. dan masa gi langkawi ari tu cik abe tu beli laa kamera yg biasa2 jee.. nak ganti kamera yg rosak tu.. alih2 jd laa 2 kamera skrg... tunggu balik minggu ni mesti aku ambik yg tuu.. dah citer lain dah nii... harap2 nyee jd laa aku balik minggu nii.. abg kata dia dah ambik cuti... ikut kan plan kitaorg nak balik ngan bas je... sbb kejap jee.. tp x tau laa.... aku rindu sgt dah ngan budak kenit niii...

Isnin yg memboringkan.............

kalu ari isnin mmg boring ker... ker aku je yg rase macam tu...selalunye aku suka ari isnin.. dah laa aku dtg awl ari ni nak semangat ari isnin.. tp beberapa perkara yg membuatkan aku bertambah x der mood + boring. kenapa?? .......
  1. Ari ni awal bulan.. so aku kena jana laporan untuk 1 bulan... nak jana x susah sbb aku cume buh tarikh je..beberapa minit benda tuh dah siap. tp time nak print report nyee.. bercinta nak menunggu,, dah laa printer aku ni byk songeh pulak pagi2 nii... xde toner laa... dah laa aku dah print 100pages tetiba berbelang2 yg kuar... tension..... membazir tau,... tenaga. paper duit kerajaan pun meembazir... sebaik kertas kat opis aku ni byk... kalu kena mcm last month kertas kena catu..menangis laa aku.... angin jeee... pastu kertas lak tersangkut.... mcm laa printer ku pagi nii.... saja nak mencabar tahap kesabaran aku yg semakin tipis nii... laporan pulak mmg byk giler 450 pages... dah laa xleh nak printer serentak.... sabar asmah sabar...
  2. x ramai yg ade kat opis... so kena laajg operator yg bertauliah.. nak jwb segala bagai soalan org.... x suka arrrrr....
  3. pagi2 lagi org dah suh buat keja org...... bab yg mmg aku xsuka... keja aku xpernah org nak kisah...
  4. sejak 2 menjak ni tahap keseronokan bekerja dah kurang... mcm mana nak buat....
  5. aku dlam di lema, sekali rase mcm nak balik kg sekali rase mcm baru lg balik kg, cuti xdok... tp rindu aku kat aiman x tertahan rasenye....bila dgr suara... mcm nak nangis jeerrr.. bila pulak dia sibuk duk nanya bila nak balik???
  6. lagi satu sbb aku x siap lagi buat penyesuaian... lagi satu vot aku x balance2.. dah habis cari... tp x jumpe..... sapa2 blh tlg aku...

Aku rase skrg mmg x best arr... sbbnye aku x minat sgt pasal akaun ni walaupun aku mmg org kewangan tp kalu psl aku ni aku fail... mmg x reti sgt..buat keja sblm ni mmg best sgt.. byk benda aku blh belajar walaupun keja aku tu ade due date.. tp seronok tu ade.. keja skrg nii xtau nak ckp....

Friday, July 31, 2009

Jom Makan Free

Macam menarik jee... tp ini untuk warga terengganu yang menetap kat KL dan selangor jee tau.. PESAT ni adelah persatuan untuk anak2 terengganu yang duk di perantauan nii.. dah lama dah PESAT ni ade.. aku pun sejak mula2 duk KL ni dah mula join.. tu pun nasib baik ade sorang akak kat opis aku nii dia salah seorg AJK PESAT.. so aku pun jadilaa ahli nye.. kalu idak aku pun x tau pasal pesat ni.. dah lama x join aktiviti diorg.. tetiba kak Sharifah tinggal mesej suh aku cal dia balik.. dan jawapannyee jom datang makan2 free ::
Tarikh : 01 Ogos 2009
Tempat : Tempat letak Kereta B, Stadium Bukit Jalil
Masa : Pukul 6 Ptg hingga 10 malam.
so kepada semua warga terengganu.. anda adalah di jemput untuk turut serta majlis ni.. semua makanan terengganu, serta buah dan segala makanan yg terdapat di terengganu blh ade makan kat sana.. nak join persatuan ini skali pun blh.. diorg selalu buat event yg best2 gak.. aku pun pernah jion program kat tasik perdana bersama sultan terengganu, makan malam, jamuan hari raya. dan sambutan untuk setiap event tu mmg best...

Wednesday, July 29, 2009

Terjawab sudah

Terjawab sudah tanda tanya itu. dan jawapan nya membuatkan aku kecewa lagi... hilang segala mood aku ari ni... nasib baik keja banyak sgt... Sabar adelah penwar yg paling mujarab untuk aku masa ni... dan aku hanya boleh menelan segala ckp2 orang org.. aku REDHA bukan rezeki aku lagi kali ni..

Tuesday, July 28, 2009

>>>>>>>>>>>>>>.

Ketidakhadirannye membuatkan aku dalam tanda tanya... YA atau TIDAK... yg pasti aku takut untuk menerima jawapan TIDAK.. sbbnye aku betul mengharap jawapan itu YA. walauapapun keputusannnye aku REDHA.. mungkin belum rezeki kami..seperti kata seorg sahabat sekiranya rezeki itu blm utk kita mungkin kita sdg di uji..

Wednesday, July 22, 2009

lama x update

haii.. lama dah x update blog.. xtau kenapa tibe2 penyakit M melanda lagi.. ari tukan ade audit.. lps tu terus ilang mood nak buat n3. kalu ade pun aku cume jengah blog kwn2 semua jee.. lg pulak lps audit ari tu aku x sihat.. minggu ni pulak kena selsema pulak.. sepupu aku kata demam takut ade apa2.. kalu masin mulut dia tu alhamdulillah.. syukr sbb itu mmg yg kami duk tunggu kan selama ari ni.. cik abg pulak sekrg asyik bz memanjang.... boring jer duk bila duk sorg2.. nak letak gambar adik kawin masa awal bulan ari tu pun x de mood lagi.. aku pun xtau la knpa... keja.. macam biasa jee.. xde yg mendesak sangat.. so aku buat slow2 laa semua tuu.. lg pening bila report pulak buat hall.. nanti bila rajin aku letak gambar kawin diaorg kt sini.. tp x tau lagi BILA??

Friday, July 10, 2009

Audit lagi??

<<<<<<<<>>>>>>
bab niii yg paling boring laa. audit nak masuk lagi. 2 minggu lepas audit negara, minggu depan audit dalam pulak...dah laa aku ni terkial2 lagi nak faham pasal amanah ni. mana nak belajar, mana nak tgk control, nak update control ngan buku vot lagi.. pening nyee.. nak cari salah @ nak betulkan kesalahan.. skrg nak kena update semua benda tu.. pastu nak siapkan baki amanah akhir jun sbb nak meeting lagi...lemah segala urat saraf memikirkan keja niii

Wednesday, July 8, 2009

I'm back...

Seperti yg dijadualkan aku dah selamat sampai ampang kul 10.30 malam tadi setelah 8 jam di jalanraya.. penat nye xtau nak ckp bila sampai umah. tp pelik rasa penat tu x terasa bila sampai kt kg.. pelik kann?? tp itu laa dia penangan kg halaman... hari ni dah mula keja.. penat masih bersisa tp bila kenangkan keja byk dtg jugak.. byk benda nak citer kat sini sepanjang bercuti tp xblh lg sbb byk keja nak selesaikan.. nanti2 laa yaaa

Thursday, July 2, 2009

Gembira + Sedih

Sebenarnye malam ni majlis akad nikah adik bongsu aku.. gembira sbb bakal family baru, sedih sbb xdpt balik ari ni.. sedihlaa xdpt join majlis nii.. SBB abg xleh cuti lama.. sbb kitaorg akan balik kg lps keja esok. sabtunye ade sanding.. dan sambut menantu isnin ni.,. kalu balik ari ni abg x stay sampai isnin laa.. xpe la janji kitaorg balik kan.. cume malam ni jee.. ikutkan hati nak jee balik tp bila pikir2 balik xpe laa... esok lps keja kita org gerak balik kg.. harap 2 xpenat sgt laa.. aku cuti 6 & 7 julai.. balik jea ari rabu laa...

KPSL N27

Semalam 1st julai.. aku ambik exam kpsl buat kali ke3.. hahahhahaa... nak wat macam mana rezeki masih x menyebelahi aku lagi.. harap2 ni laa yg terakhir kot.. insyaallah.. harap2nye mcm tu laa.. sml pegi cik abe yg antar.. dia x dpt nak tunggu sbb keja byk.. so aku pun pandai2 laa balik sndiri.. sampai je dkt2 kul 8. jumpe la ade 2 org ni namanye LIN & IDA.. sama mcam aku gak laa nak ambik exam. diorg ajak gi makan.. ikut je aku ni.. peramah laa pulak pagi2 tu.. agaknye untung gak nasib aku smlm. sbb masa balik LIN ajak aku balik ngan dia.. xrugi wat ramah ngan org.. Tenkiu LIN.. pasal exam smlm.. serasa aku ni laa yg paling SUSAH.. termenung jee aku tgk soalan. mana satu nak jawab dulu.. semua ssh. rase mcm x tau mana satu soalan nak ambik.. akhirnye spls berhempas pulas belek buku aku dgn jayanya dtp gag jawab 5 soalan yg depa nak... harap2 tahun depan x yah ambik lagi... paper ke 2 lak tu x pas2.. Bos aku kata tu soalan yg senang.. tp bg aku mmg selalu bab2 ni aku fail.. sama mcam PTK gak yg umum ni aku lemah sikit.. compare ngan kewangan.. maybe sbb aku wat kewangan kot.. apa2 laa harap semua kawan2 yg ambik Exam ni lulus.. thn dpn blh apply KPSL dah..

Friday, June 26, 2009

macam2

Skrg ni bosan tahap kritikal.. ambik ko sampai xtau nak wat apa... keja semua dah settle ujung2 bulan mcam nii laa... kalu dulu time macam bz tahap gaban.. skrg semua blog aku singgah,.. singgah je laa x tinggal komen pun segan laa sbb x kenal... sib baik arii dah ari jumaat.. esok aku ade projek ukur jalan kat jalan TAR.. hahahah... dah lama x pegi sana.. nak cari barang sikit next week aku balik terengganu. biasa laa mesti byk yg diorg pesan suh beli.. aku suke sbb aku sbb knpa nak gi sana.. coz mu hubby x suka sgt tempat macam tu.. tp esk pun aku kena gi sorg2 jee sbb dia keja.. nasib laa badan.. cik abang keja x tentu masa kekadang sampai malam. aku boring giler duk umah sorg2.. xtau nak apa.. tgk tv tapi xlama mana mata aku mampu bertahan alih tv yg tgk aku.. sbb aku ni pun pantang letak kepala.. senang je nak lena.. kalu family aku dah cukup paham ngan perangai aku.. org kata kalu org kuat tido badan naik. tapi aku makin lama makin cekeding.. makan pun blh tahan. tp x besar2.. mcm tu jgk.. tp cik abang tu makin lama makin comel.. mak aku kata semua zat dia dpt sbb tu aku x bsr2.. member2 selalu kata xtau makanan yg aku makan tu pegi mana.. ehehhe.. dah melalut ni..
next week ari rabu 1 julai ade exam KPSL N27. xtau nak pegi ke x ni.. jauh sgt kat putrajaya nun. pastu kat keta opis xde utk tarikh tu.. waaaa..... my hubby xleh cuti dah sbb weekends next week kitaorg nak balik terengganu sampai 07/07/09. sbbnye adik bongsu aku nak kahwin.. ni pun mcam x best jee. diorg punye akad nikah 02/07/09 aku xleh nak attend.. sbbye kitaorg xleh nak cuti lama2 sgt.. so kitaorg akan balik kg pada 03/07/09 petang.. kira2nye halfday laa ari tuu.. kenduri belah pempuan 4/07/07 tuu. umah kitaorg lak 6/7/09. balik KL pulak ari selasa. dapat menantu lagi mak ngan ayah.. ramai laa sikit ahli family yg duk ngan mak lps ni.. Alhamdulillah adik ngan ika ( my future sis in law ) akan stay ngan mak kat kg. itu kehendah diorg berdua. dan sememangnye itu yg aku harapkan. maklumlaa dgn keadaan kesihatan ayah & mak, mmg perlukan org lelaki muda kat umah. sbbnye sblm ni hanya mak, ayah, kakak dan aiman je yg ada. aku x leh nak bayangkan mcm mana kakak aku nak buat sekiranya ade emergency.. kudrat org pempuan apa laa sgt. tambah lagi skrg semakin byk kes kecurian ktt kg. umah aku pulak jauh ngan jiran2. pada siapa nak minta tolong.. pernah jugak aku sebak sendiri bila kenangkan family kat kg. tp aku x berdaya nk buat apa2. sbbkan aku terikat ngan family serta tugas. pernah jugak aku terpikir knpa semua ni terjadi slps aku dah ade komitmen ngan keluarga sendiri. dulu2 aku x kisah sgt sbb angah ade kat umah. tp skrg dia pun dah ade family sendiri. xblh kata apa. dan spls ni aku x perlu risau psl mak ngan ayah sbb adik pun dah balikkg. sblm adik bongsu akuu keja kat sini dan stay ngan aku. Syabas dik walaupun lpskan keja kt kl. akak doakan dimurahkan rezeki adik kt kg.. xblh nak tulis byk2 pasal family. sbb xtertulis dah. sebak... yg pastinye aku betul2 TERKILAN ngan diaaaaa......... dan suatu hari aku akan bertanya. tp kekuatan aku untuk itu belum ada. nak tulis N3 pasal tu aku x blh.. asaal teringat aku mesti Sebak.. dah laa dah melalut ni... dah nak balik dahh...

Thursday, June 18, 2009

Soalan cepu emas

Sabtu ni nak balik teluk intan.. dah dkt sebulan x balik sana last balik masa sblm gii langkawi aritu.. pastu x balik2 lagi.. balik nanti jenuhlaa aku nak jawab soalan cepu emas dari Mak mertua dan ipar duai yg lain.. agak2 korang laa apa laa soalab tuu.. mesti ade yg tahu.. sbb aku dan suami memang mengharapkan itu. Tp kehendak tuhan mungkin belum lagi utk kami. atau masih ade kekhilafan. soalan itu akan ade kemana2 pun kami pergi.. semua org tanyakan itu.. kami lebih2 lagi harapkan itu.. setakat ari ni aku mampu tahan apa org ckp.. slps ni aku pun x pasti sejauh mana tahap kesbaran aku utk hadapi nyee... insyallah akan ade rezeki kami slps ini..

Ramai x de kat opis..

lamanye x update.. xtau nak tulis apa.. susah sikit skrg sbb bos duk dpn.. xle nak mengelat laa... so ari ni bos meeting kat putrajaya.. tinggal beberapa org jee yg ade.. lgpun hari ni start MAKSPEN kat UPM serdang sapa ahad ni.. ramai jugak staff kewangan yg terlibat...so blh laa ngelat sikit... kalu bos tau ni mati aku... Report dah dpt so aku kena siap kan penyesuaian laa pula.. ni bln ke2 aku buat penyesuaian.. dulu2 xpernak terpikir pun kena wat keja ni.. tambah pulak akaun amanah.. lgi haru.. semua benda aku kena belajar.. pening gak kepala aku.. tp semua tu aku terima sbg cabaran... alhamdullillah blhh la buat sikit2.. byk yg aku kena bljar 2 bln ni..
Tahun ni aku x terlibat ngan MAKSPEN.. entah laa sejak 2 menjak ni.. mals nak ikut program macam tu. masa pemilihan hari tu aku x leh gi. so xleh arr masuk.. selamat berjaya kepada kontinjen JHEOA utk MAKSPEN thn ni..

Monday, June 15, 2009

x sihat

semalam aiman dah sampai kt kg.. sunyinyee kitaorg biler x de dia.. maklumlaa dah seminggu berperang ngan aiman. bila xde dia tuu sunyi jee... tambah pulak bila cal dia ckp teringat kat kami kat sini.. xpee arr.. lgi 3 minggu aku nak balik trg pulak.. blh peluk lg aiman puas2.. arii ni pulak isnin.. aku dah berkobar2 nak wat keja tp.. pg2 lg kepala dah berpusing2.. xtau knapa.. dari pg smlm lg.. tp bila ptg ok.. hari ni pun sama.. knapa pun x tau.. abg suh cuti gi klinik tp bila kenangkan keja byk menimbun kat meja nii aku gagahkan jgk tuk dtg keja... adik aku kata mungkin penat sgt last week sbb aiman ade kat umah.. tp aku rase x jgk sbb byk akak yg tlg aku wat keja.. aku balik umah mkn jee.. sian kakak aku jd tukang masak aku seminggu.. aku cam biasa arr kalu dia ade ke blk kg kg dia mesti layan aku baik yee.. untung gak kan ade org syg nii... sampai skrg nii kepala aku masih pening2 nii.. harap2 x melarat laa...

Friday, June 12, 2009

Penyakit M melanda

aku pun x tahu knpa tiba2 minggu aku di landa simptom 'M', apsal ekk.. adekah kerana mood duk kat kg masih ade.. lastweek kan balik trg.. ahad balik KL. isnin ngan selasa keja tapi rabu aku cuti lagi sehari... nak cari barang-barang untuk majlis kahwin adik julai nanti.. dah alang2 kakak ade kat sini. beli laa terus.. bak kata org berdua lebih baik.. senang nak pilih. kalu sorg mesti Boring gilerr??? tp masa isi borg cuti lakk aku bengang jee... blh pulak nak tanya KENAPA nak cuti.. padahal aku ni bukan selalu sgt pun cuti... kadang-kadang je.. dan aku pulak bukan jenis org yg suka EL @ MC. bagi aku selagi terdaya slagi itu aku pegi keja... + pulak duk umah pun sorg2 gak.. aku kira soalan itu x patut.. nak compare dgn org yg selalu Mc memanjang tuu... bila sesekali nak cuti pun byk reason nak kena reserve... susah gak skrg ni duk pkl depan2 bos... x suka laa.. dan persekitaran keja pun x berapa memberangsangkan minda.. ni dah melalut dah nii... tp.. bila balik keja ari khamis keja pulak blh tahan byknyee... tensseen jadiknye... skrg pulak dah xleh nak kuar minum.. so xde masa laa bergosip ngan kwn2..
pasal keja lakk.. bila aku buat asyik x betul jee.. x dpt figure yg betul laa.. itu yg menambahkan lagi kebosanan aku skrg.. kena tunggu minggu dpn kena kaji balik semua benda... paham betul2... susahnya bila dpt keja yg x tau apa2 nii... Tp sebagai orang bawahan SYNP laa.. ok laa dah dkt nak balik nii.. minggu ni balik cepat jee... sbb ade yg menanti kat umah... tp minggu ni jee.. Esok aiman nak balik kg dah.. dah xde org nak gaduh dah... ok daaahhhh

Tuesday, June 9, 2009

Macam2 gaya aiman

seperti selalunye aiman mmg pantang nampak kamera suka sangat buat aksi yg macam2.. dah pandai bergaya budak bujang nii... layan jee gambar kt bawah

Senyum...



Ni aiman snap sendiri... kat mana2 pun nak pegang kamera


Kt R&R Gua Musang OTW ke KL... Aiman ngan Capnyee



Aiman ngan Speknyeee.. dah x nampak mata laa sayang

X tau gaya apa pulak nii



Manja Ngan Pak Teh nyee

suka tiru apa paksu nyee buat.. termasuk laa rambut




Manja sangat2


bagaikan anak sendiri...

Selamat Pengantin Baru

Selamat Pengantin baru dik... semoga berbahagia ke akhir hayat.. dapat anak2 yg soleh dan solehah.. nanti send gambar sanding kat akak yaa.. kan ari tu x sempat nak tgk adah sanding... bila lagi kiter boleh jumpe?? tunggu adah duk KL dulu.. cepat dapat tukar semenanjung deh.. kalu duk Kl blh le kiter jumpe selalu...
Ni masa balik Kg last week pegi kenduri kawen kawan aku masa sek Menengah dulu.. Nor Saadah namayee.. Mengajar kat Sarawak.. kawin ngan org besut gakk.. senanglaa nak balik kg masa raya... masa sampai adah tgh make up.. x sempat nak tunggu sanding sbb kena balik cepat.. so xde laa gambar sanding nyee ade gambar adah sorg jee... sempat jugak jumpe ngan junior2 lain masa kat SMAM dulu.. dan aku sempat jugak jumpe che' chik.. mak andam aku mas kawin dulu.. Adah pun ambik pelamin kat AZ Bridal jugak... Dah Agak lama jugak x jumpe ngan che' chik.. dan aku pun berharap dpt jumpe dia kat situ. rupenye mmg kami jumpe.. kitaorg ni dah macam sedara dah.. mmg dia selalu dtg umah cume aku jee yg xde... x sempat nak ckp byk.. tp puas hati dpt attend majlis kahwin adah.. agak terkejut adah tgk aku dtg.. sbb dah bgtau x leh balik tetiba muncul kat depan mata... ni jee gamabr yg sempat ambik..
Ni laa pengantin nyee .. NOR SAADAH



Seperti biasa aiman akan ikut kemana saja aku pergi


Sempat bergambar ngan Che' Chik.. Mak Andam 'KAMI'

Monday, June 8, 2009

Terlerai sudah rindu dendam

x dapat nak bayangkan betapa seronok nyeee aku dapat balik kg slps 3 bulan xdpt balik kg.. terlerai sudah segala rindu dendam. ari khamis lepas aku halfday.. jumaat aku cuti.. knp? ade kenduri kahwin kawan aku 6/6/09. tp itu bukan yg utama.. yg paling penting sbb aku dah lama x balik kg.rindu yg teramat.. kami gerak balik kg dlm kul 3. sampai umah kul 10 malam. lama jugak.. abang ngantuk sgt maklumlaa tenghari.. beberapa kali berhenti rehat + makan. tp aku byk tido jee sepanjang jalan lagipun abg dah ade teman. adik bongsu aku ikut balik skali. dia yg nak balik mulaanyaa. aku pun pujuk laa cik abg sayang tu nak balik gak... tp syaratnye dia punnak balik gak.. apa lagi suka laa aku.. x perlu bersusah payah balik ngan bas balik ngan keta laa skali. lgi jimat aku rase kalu nak compare naik bas bila ramai2.. tambang bas je dah RM40/person sehala. +-*/ semuanya 240. naik keta lagi save isi minyak x sampai pun 200 pastu pulak blh jalan2 lagi... itu yg penting bila balik.. semua tempat nak pergi.. samapi pilot pun merungut. dah cuti kami kali ni penuh dengan kenduri kahwin.. 3 hari berturut kitaorg makan nasi kenduri. samapi x sempat nak makan ngan family... nak wat macam mana musim cuti sekolah. dah musim ni jugak laa org nak kawin.. smlm ktorg balik KL kul 3ptg tu pun slps gi kenduri.. sepanjang jalan jammed. dan perjalanan kami kali ni meriah sbb penuh keta.. aiman ikut aku balik KL.. duk dgr cerita dia sepanjang perjalanan tu.. kul 12malam baru sampai kat umah... penat. letih, sakit kepala semua ade.. tapi aku dtg keja jgk ari ni.. dan minggu ni ade org tunggu aku balik keja.. yg pasti buah hati aku ade kat sini.. tp sian kat my mum ngan my dad tinggal berdua jee kat kg.. xpe yee kejap jee.. lgpun minggu dpnn aiman nak sekolah balik. oklaa n3 lain esok laa. ari ni lupa bawa kamera... nak upload gambar Kawan aku kawin sabtu lps.... nak samb buat keja lak ni... daaa...

Wednesday, June 3, 2009

Balik Kampung

ari jumaat aku cuti.. esok lps keja nak balik kg.. x sabar nak tunggu.. dah 3 bulan x balik trg. rindu sgt2 dah dgn semua kt kg... x sabar nak jumpe aiman.. siap dah tanya kul brapa sampai kat kg.. rindunyee...
nak jumpe mak, ayah, dan jgk mak ( kakak kpd ayah ) dia selalu duk umah kitaorg... dan jugak nak gi kenduri kahwin kawan aku sabtu nii.. tp dah bgtau dia xleh balik... saja nak wat dia terkejut... nak jumpe k'za .. tgk baby Qaisara... harap2 sempat laa semuanya...

Tuesday, June 2, 2009

Cuti-cuti malaysia...


Ni citer minggu lps.. kitaorg gi langkawi 23 - 25 mei.. x tau nak citer apa.. xde laa jalan2 sgt.. maklumlaa berdua jee.. kalu gi ngan family ramai2 kan best... dah lama nak update tp byk keja sgt last week. minggu ni semua dah settle dah.. ni baru boleh nak tulis kat sini..


masa ari first sampai kat dataran lang



kat kota mahsuri

ni pun kat kota mahsuri



Masa naik cable car.. takut





kat atas gunung.. xlarat nak senyum.. penat giler dah masa nii


tinggal dia je yg lebih2 posing.. aku x larat

sblm balik sempat posing kat lobi hotel



time nak balik KL kat Langkawi Airport

seronok nye sesekali jalan berdua nii... agaknye kalu ber3 mesti seronok tu berganda2 kan?? bila laa kami nak bertiga nii.. best jee tgk org lain bercuti ngan family.. kami jee jalan berdua..

Thursday, May 28, 2009

Nur Humaira Az zahra

Jumaat lepas balik keja aku terus gi hospital ampang puteri nak tgk Baby baru kak CT. balik naik bas ari tuu.. kebetulan pulak cik abag xleh ambik so aku ambik bas kat opis sapa ampang point.. ok gak sbb terus gi ANAKKu kat ampang point tu.. beli adiah sikit untuk baby baru.. x sempat nak snap gambar adiah yg di beli sbb nak cepat... x sabar nak tgk baby...
ni laa baby Humaira.. sempat laa aku pegang.. tapi mata dia pejam jee...
best nye tido

Tuesday, May 26, 2009

Welcome back


Selepas 3 hari dua malam kat pulau bebas cukai ni, ari ni dah mula keja... tapi terasa malasnyee yang amat sangat... haahaahaaa.. boleh ke macam tuu.. ni yg malas nak cuti nii.. kalu cuti mesti mood wink2 je nak wat keja... mungkin petang ni ok sikit kot.... perut pun sakit lagi nii.. mesti sbb makan nasi goreng malam tadi ni. akibatnyee kalu makan kat kedai.. nak wat macam mana sampai kat umah pun dekat 9 malam..mana laa nak dan masak..story nyee later yee... x de mod lagi nak wat ape apa2.. nak keja pun malas lagi ii... keja pulak boleh tahan bersusun kat meja tunggu turn nak wat ...

Friday, May 22, 2009

Tahniah Kak Siti


Akum Mah, kct dah slmt bersalin kul 12.55 tghari td.
berat baby 3.37 kg, name dia Nur Humaira Az-Zahra

Malam tadi kira ade dpt sms dari housemate aku dulu.. Kak siti Zarena.. dia pun kahwin last year gak beberapa bulan sblm aku.. dah selamat bersalin dah.. baby girl lagi... bila nak melawat ni.. tp kena comfirm dulu dia nak berpantang kat mana.. kalu kat kelantan kena tunggu dia balik sini laa.... Alhamdulillah semuanya ok sbb kct ni dulu masa mula2 pregnant alahan teruk sampai kena warded.. apapun tahniah yee k ct.. diizikan allah kiter jumpe nanti.. dah lama sgt x jumpe.. nama jee duk dekat tp memasing sibuk jee... mungkin sbb humaira kiter boleh jumpe.. x sabar nak tgk baby k ct. mesti kiut macam mak dia gak nii..

Tuesday, May 19, 2009

Kamilia Qaisara.

Ni laa dia orang nya.. Kamilia Qaisara... Anak besfriends aku masa belajar dulu sampai skrg.. lahir pada 13 mei 2009. jam 1.30pagi di hospital sultanah nur zahirah kuala terengganu. tapi keluar ikut tingkap baby nii. ciann Ibu dia.. nanti Aunty balik kg kiter jumpe yaa.. x sabar nak peluk cium Qaisara ni.. geram tgk pipi dia.. Aunty dah beli adiah tau kat Qaisara nii... spesel lagii belum lahir lagi dah beli... harap2 Qaisara suke...
jeng...jeng..jeng.... Ni untuk Qaisara tau....Apa Kat Dalam???

Haa ni laa dia benda2 kat dalam kotak comel tuu...Bila Minum susu tu ingat kan aunty tau....

HAPPY ANIVERSARY.....

HEPI FIRST ANIVERSARY
Nak pusing balik tahun lepas punya citer dulu.... hahahaha....



18 Mei 2008


19 Mei 2008

Diam x diam dah setahun dah kami kawin... cam kejap jee... xpercaya pun ade gak.. maklumlaa masih berdua... hehehhehe.. macam baru je kawin... xpe laa dok.. insyaallah ade laa rezeki kami nanti.. tumpang manja ngan anak orang dulu.. mungkin dia bagi chance untuk kami duk berdua dulu...
sabtu ni kitaorang nak pegi langkawi.. cuti 2 malaysia for aniversary.. + ngan honeymoon skali laa ekk.. dah lama x jalan berdua... cik abang nak gi langkawi.. ikutkan aku ni gi pulau2 yg x ramai orang pun best gakk.. nak gi pulau redang sebenarnya nii... hehehe.. one day sampaii laa kot... nama je org ganu tp x pernah sampai kat sana... biasalaa tempat sendiri... saja wat ayat sedih...

aku dah beli dah hadiah aniversary 2 minggu lepas tapi xde laa suprise sebab dia dah tau awal2. hadiah aku dia kata tunggu.. dia nak cari kat langkawi,,, apa laa yg dia nak bagi kat aku nii.. kalu dapat vision ke pyrex ke apa2yg seangkatan dgn nyee tu pun best gak... berangan laa dulu mana tau boleh dapat... Insyaallah...

apapun aku x kisah janji ingat.. dan Thanks 4 holiday kat langkawi. semoga perkahwinan kami bahagia ke akhir hayat..

Thursday, May 14, 2009

Bz..

Dah lama x leh nak update.. bz sikit skrg sbb mula wat keja baru, pastu ade lagi satu tambahan keja nak kena wat.. semua yg aku wat aku x pernah lagi wat sebelum nii.. aku bermula dgn zero... macam mana nak wat nii... pening nyee.... semalam ade meeting satu ari kat JHEOA gombak.. aku kena jd urusetia dua ari sblm tuu kena prepare semua dokumen yg bawak... pening jugak nak kena hadap karenah org nii.. tp best jugak kalu x duk opis nii... bebas ke mana saja smlm sbb jadik urusetia... tu citer smlm... ari ni balik opis... menimbun dah keja nyee... apa nak buat dulu nii.... semua kena belajar.. aku frust betul nii... nak seronk dah dulu wat gai walaupun selalu kena marah ngan org tapi aku happy.. biasalaa kan semua keja ade cabaran.. TP aku tetap tak x puast hati gak...
last week ambik exam PTK... soalan nyee macam dah biasa sangat kuar.. harap2 dapatlaa level iv. naik lagi gaji... mana tau kan?? bertambah laa rezeki kami... lagi satu.. smlm hubby bgtau kemungkinan dia kena transferke IPOH. aku?? macam org lain laa aku pun kalu semua nya jadik aku akan mintak transfer ipoh jugak... rasenya kos hidup kat sana lagi rendah dari duk Kl ni.. semuanya nak bayar. td dah risik ngan Pengarah JHEOA perak. dia kata ade post kosong kat sana sbb staff dia nak pencen x lama lagi.. xcited laaa aku nak tukar sana.. harap2 nye dapat laa hubby transfer kat sana... doakan aku ekk... aku dah mula berangan nak tukar dari sini nii.. knpa?? biar laa rahsia.. lagipun dah lama sgt kat sini..
x blh nak tulis byk2 nii.. byk keja yg menantii.. nanti samb. lagi

Tuesday, April 28, 2009

PTK...BITK... KPSL 27

Exam nest week tapi aku belum lagi belek buku.. tp dari minggu lepas aku dah susun dah buku rujukan.. bila nak baca ni., dah dekat dah exam tu 5 mei 2009. selasa depan kat THE MINES... temapt yg paling boring dah pegi.. bukan apa susah sangat transport nak gi sana . kalu pegi boleh laa tap kalu balik nak dpt cab susah giler.. tp nasib baik kali ni ramai yg kena exam kat situ.. so kitaorg dah decide nak mintak keta jabatan. klau ramai boleh laa kot.. tp leceh gak kena balik lambat laa.. sama 2 org lain. aku satu paper jee.. kul 10.30 dah habis dah.. kena laa tunggu sapa kul 12.00 laa nampaknyee... kenapa laa susah sangat nak dapat level IV ni.. dari mula ambik sapa sekarang asyik dapat level III jee. x pe laa doakan aku kali ni ok.. sbb lps ni dah ade penambahbaikan PTK. x tau lagi exam yg macam mana.. harap2 kali ni dapat la level IV. kepada semua yang nak ambik EXam good luck.
Bln jun nanti ade lagi satu exam untuk PT KEW. @ sesapa yang buat kewangan dah dapt insentif RM40.00 tuu. setahun sekali je exam ni. tp aku wish good luck kt kengkawan yg ambik. alhamdulillah aku dah lulus dah exam tu pada tahun 2006. so prepare untuk PTK jee.. Good luck kengkawan..
bln Julai.. aku ade satu lg exam kpsl N27.. ni dah msuk kali ke 3. ade 3 paper. tapi first2 ambik paper 1 & 3 lulus, paper 2 kandas... tahun ke 2 kandas lagi. harap2 kali ni dapat laa lulus.. sbb ramai yg kata aku ni pelik paper yg paling senang yg kandas. paper 3 tu antara paper yg paling susah..tp alhamdulillah aku lulus.. exam boleh tgk buku... hehehe... tp x lulus jugak.. x cukup masa nak jwb soalan. 3 jam . tap soalan semuanya esei.. wish me luck ye kengkawan..
Harap2 aku boleh dapat level IV untuk PTK dan lulus untuk KPSL N27 paper 2..

Rombakan Tugas

Boleh kee guna ayat macam tu.. boleh kot.. sbbnyee kitaorg kat sini semua tugas dah di rombak... bukan x buat keja. tp senarai tugas dah berubah keseluruhannya, termasuk la jugak pertukaran tugas diantara semua kakitangan di seksyen kewangan. semuanya telah diputuskan dalam mesyuarat minggu lepas dan berkuatkuasa 4 mei 2009.
Minggu depan bermulalaa aku dengan tugas2 baru aku iaitu BAJET. semua yg berkaitan dengan bajet dan sewaktu dengan nye. keja ni xde lg level 17 yg buat kat sini la. kalu kat lain tu maybe laa ade. mcmmana laa aku nak buat ni. semua keja yang kena kat aku ni aku xpernah pun tau.... nasib laa badan... dan sayonara bagi GAJI. aku dah seronok dah buat gaji ni. terlalu banyak yang aku belajar masa buat gaji ni. termasuk laa pasal servis pun kena baca sekali.. tp dah 2 tahun dah buat keja ni. mestilaa ade pertukaran tugas. aku terima tugas baru ni sebagai satu cabaran. mungkin masih banyak lagi yg akukena belajar untuk keja baru ni.. x dapatlaa nak gaduh ngan budak yg jaga PTJ aku kat AG tu.. hilang sikit stress aku nii.. selalu buat org marah.. dan minggu depan bermulanya satu transformasi di Seksyen kami.. tp soalnya MAMPUKAH AKU???

Wednesday, April 22, 2009

Menghilang.....

Dah Lama sgt nak update blog ni.. kenapa? aku x pasti nak bagi jawapan apa... yg aku tau... aku terlalu banyak keja buat masa ni.. last week aku gi kursus kat IPN Sabak Bernam.. seronok gak. Kursus Integriti.. Beringtegritikah aku?? hahahaha... ari ni je baru blh nak berdating lama sikit ngan blog ni.. aku terawal laa pulak ari ni.. sblm ni aku cuma view blog kawan2 jee.. itupun kalu dan... minggu ni dan hari2 yg seterusnya aku akan bz ngan keja aku,,, biasala nak kejar due date.. pastu pulak sekali dtg penuh meja.. sampai sesak nafas aku nii.. itu jee yg blh aku tulis buat masa ni... xde idea nak menulis... dlm otak aku ni penuh ngan senarai kerja2 yg perlu di siapkan... ok dahhhhh.... nanti dah selesai semua nyaa aku sambung balik...

Monday, April 6, 2009

Posing


Saja jee letak gambar buah hati aku ni kat sini... dah lama dah gamar nyee tapi aku baru je dapat.. x clear sgt sbb pakai hanpon jee.. macam budak besar jee w/pun baru 5 thn...

Khidmatnya untuk ku hanya setakat ini..

Cam pelik je bunyinya kan.. tapi itu laa hakikatnya. ia hanya sempat berbakti utk aku selama 3 tahun jee.. cian aku,,.. rasa macam lain jee bila jalan x de kamera dalam beg.. kalu tidak itu laa yg selalu ade dalamm beg.. dan kalu balik kg.. aiman laa yg paling seronok dapat snap gambar.. macam2 aksi & gaya... tp skrg dah xde lagi dahh... nak kena beli baru niii... tapi kena tunggu dulu.. ade tuntutan yg lagi penting harus ku penuhi buat masa ni... kamera tu hanya satu keperluan bagi aku.. tapi mesti ade jugak.... hehehehe.... yang tinggal hanya kenangann...
ni laa dia Kamera aku .. Brand KODAK... dah x ingat dah model apa.. dah lama sangat dah kan.. tp model ni limited msa aku beli ari tuu... ingat lagi masa nak beli tu bulan posa.. aku redah ujan semata-mata nak beli kamera.. lenjun aku bila sampai kat kedai jual kamera nii... sampai ari ni aku kamceng ngan budak ngan kedai gambar tuu.. Zura... dia banyak tolong aku...selalu dpt special price kalu ngan dia...










skrg tengah duk usyar2 kamera baru.. bila nak beli... tungguuuu.....

Suasana baru

Aku pun xtau apa tajuk nak letak kat n3 ni... nak kata pindah... xjugak. beralih meja boleh kot... minggu lepas sekyen kitaorg sibuk duk kemas meja masing2 sbb kena alihh meja.. sbbnye kitaorag dpt sikit lagi space untuk seksyen. maka makin luas laa seksyen ni. dan semua tempat dudukk beralih.. boleh di katakan semua nya angkat meja.

Aku pulak antara yg paling jauh beralih tempat duduk.. Knp?? sbbnyee aku ni org unit akaun.. so kena laa duk sama ngan org unit akaun. sbb sblm ni menumpang kat unit kew. bila dah alih2 tu kena la duk sama unit akaun.

TP.. yg x best nye kawan bergosip pun xde laa jugak. sbbnye membeer sebelah aku tu kena pindah gak.. hehehehehehe....

Hari ni kitaorg semua start duk kat tempat baru.. sunyi semacam jee... rasa cam tepu je fikiran... teman nak bergosip dah jauh. tengok dari jauh pun x nampak dah.. nasib baik ade YM blh lee bergosip tapi x best laa x leh nak gelak laa. macam mana ya nk hadap hari2 yg seterusnya.. jadi budak baik laa aku lepas nii..

Monday, March 30, 2009

tension, penat, letih, macam2 ade............

Pagi2 isnin dah ade yg rosakkan mood aku... tension betul laa......kena pulak ari ni pagi2 lg aku dah lapar.. kena pulak ade yg buat spoil.. angin betull laa... susah betul nak ckp ngan bdk sorang nii.. susah nak terima kalu org bgtau dia salah...
ari ni ikutkan jadual kena antar changes bln 4 ari ni. sbb due date esok. esok lak ade meeting. so kena laa pulak antar ari ni. orang yg selalu suruh antar tu cuti pulak arii ni... maknanya aku yg kena antar sendirik... bkn x nak pegi tp kalu dah pegi mesti penat... perjalanan yg lama urusan kejap jee... letih laa... akhirnye..... aku jugak yg kena pegi.... kul 10.00 pg td pegi, kul 1.00 baru sampai opis.... sakit kepala dah nii.. mals nak sambung keja dah... aku PENAT.....................

Thursday, March 26, 2009

Happy Birthday Aiman

saja je letak gambar ni.. ni je yg paling latest gambar aiman...xde kena mengena pun

Aiman ngan gula2nye..


Haa.. hari ni 26 Mac..

tarikh yg aku xkan lupa...
26 mac 2004, kira2 5 tahun yg lalu kami dapat ahli keluarga baru.
dan sekarang satu2nye permata bagi kami semua.
diala racun dia jugak laa madu bagi kami.
dgn aku lebih la lagi. sentiasa di hati.. rase macam kejap jee
diam tak diam
hari ni 26 mac 2009........
genap laa umur Mohammad Nadzirul Aiman yg ke -5...
dah besar dahh buah hati aku nii...

harapnyee makin cerdik.. insyaallahh...

x beli lg adiah nyee..

tak tau nk beli apa..

ikutkan aiman dia nk PS
tp aku xnk la beli PS
takut nnt x masa nk belajar la plk..
yg x bestnyee kalu nak ps jee mintak ngan aku..
ngan ayah ngah,ayah chik, paksu dia x pulak mintak....
dan sekarang tinggal aiman ngan umi jee kat umah..
dia dah mula buat ayat sedih dah ngan kitaorang...
xde sapa nak layan dia dah.. ayahngah dah x sayang dia.. paksu dah duk KL..
sian aiman... xpe atuk,nenek, umi ade... nak layan aiman...
apapun kitaorang semua sayang aiman.. nanti bila aiman besar nanti mesti
aiman faham... mesti aiman tahu kan... aiman kan budak cerdik.. budak baik.
dan kami semua SAYANG aiman.
Lastly... Happy Birthday aiman.. semoga jadi anak yang soleh dan sentiasa
mendengar kata.....
tunggu makteh balik kita tiup kek yaa...