Aku dan Dia

Aku dan Dia
sayang kamu sepenuh jiwa

Friday, June 26, 2009

macam2

Skrg ni bosan tahap kritikal.. ambik ko sampai xtau nak wat apa... keja semua dah settle ujung2 bulan mcam nii laa... kalu dulu time macam bz tahap gaban.. skrg semua blog aku singgah,.. singgah je laa x tinggal komen pun segan laa sbb x kenal... sib baik arii dah ari jumaat.. esok aku ade projek ukur jalan kat jalan TAR.. hahahah... dah lama x pegi sana.. nak cari barang sikit next week aku balik terengganu. biasa laa mesti byk yg diorg pesan suh beli.. aku suke sbb aku sbb knpa nak gi sana.. coz mu hubby x suka sgt tempat macam tu.. tp esk pun aku kena gi sorg2 jee sbb dia keja.. nasib laa badan.. cik abang keja x tentu masa kekadang sampai malam. aku boring giler duk umah sorg2.. xtau nak apa.. tgk tv tapi xlama mana mata aku mampu bertahan alih tv yg tgk aku.. sbb aku ni pun pantang letak kepala.. senang je nak lena.. kalu family aku dah cukup paham ngan perangai aku.. org kata kalu org kuat tido badan naik. tapi aku makin lama makin cekeding.. makan pun blh tahan. tp x besar2.. mcm tu jgk.. tp cik abang tu makin lama makin comel.. mak aku kata semua zat dia dpt sbb tu aku x bsr2.. member2 selalu kata xtau makanan yg aku makan tu pegi mana.. ehehhe.. dah melalut ni..
next week ari rabu 1 julai ade exam KPSL N27. xtau nak pegi ke x ni.. jauh sgt kat putrajaya nun. pastu kat keta opis xde utk tarikh tu.. waaaa..... my hubby xleh cuti dah sbb weekends next week kitaorg nak balik terengganu sampai 07/07/09. sbbnye adik bongsu aku nak kahwin.. ni pun mcam x best jee. diorg punye akad nikah 02/07/09 aku xleh nak attend.. sbbye kitaorg xleh nak cuti lama2 sgt.. so kitaorg akan balik kg pada 03/07/09 petang.. kira2nye halfday laa ari tuu.. kenduri belah pempuan 4/07/07 tuu. umah kitaorg lak 6/7/09. balik KL pulak ari selasa. dapat menantu lagi mak ngan ayah.. ramai laa sikit ahli family yg duk ngan mak lps ni.. Alhamdulillah adik ngan ika ( my future sis in law ) akan stay ngan mak kat kg. itu kehendah diorg berdua. dan sememangnye itu yg aku harapkan. maklumlaa dgn keadaan kesihatan ayah & mak, mmg perlukan org lelaki muda kat umah. sbbnye sblm ni hanya mak, ayah, kakak dan aiman je yg ada. aku x leh nak bayangkan mcm mana kakak aku nak buat sekiranya ade emergency.. kudrat org pempuan apa laa sgt. tambah lagi skrg semakin byk kes kecurian ktt kg. umah aku pulak jauh ngan jiran2. pada siapa nak minta tolong.. pernah jugak aku sebak sendiri bila kenangkan family kat kg. tp aku x berdaya nk buat apa2. sbbkan aku terikat ngan family serta tugas. pernah jugak aku terpikir knpa semua ni terjadi slps aku dah ade komitmen ngan keluarga sendiri. dulu2 aku x kisah sgt sbb angah ade kat umah. tp skrg dia pun dah ade family sendiri. xblh kata apa. dan spls ni aku x perlu risau psl mak ngan ayah sbb adik pun dah balikkg. sblm adik bongsu akuu keja kat sini dan stay ngan aku. Syabas dik walaupun lpskan keja kt kl. akak doakan dimurahkan rezeki adik kt kg.. xblh nak tulis byk2 pasal family. sbb xtertulis dah. sebak... yg pastinye aku betul2 TERKILAN ngan diaaaaa......... dan suatu hari aku akan bertanya. tp kekuatan aku untuk itu belum ada. nak tulis N3 pasal tu aku x blh.. asaal teringat aku mesti Sebak.. dah laa dah melalut ni... dah nak balik dahh...

2 comments:

eyza said...

awak exam KPSL kat perbadanan putrajaya ker? eyza kena kat MAEPS... dah brapa kali amik? eyza baru 1st time.. x tau lagi soalan dia camner... tapi membe2 kata susah...

ASMAH ANIZAN said...

aha kat putrajaya.dah kali ke3. paper 2 x lepas2 lagi. rase macm susah tp masa 1st aritu paper 1 & 3 lulus. paper 2 je ni dah kali ke3. hehehe.. good luck yee